14. ELS MÚSICS DE TORTELLÀ

Tortellà, a la comarca de la Garrotxa, havia tingut fama de ser un poble amb molts i bons músics, i així ho afirmava en Peret Blanc, violinista de Beget, a l’Alta Garrotxa, a qui vàrem tenir l’oportunitat de conèixer i que tocava, sense coneixements de solfa, tonades com aquesta que ara comentem. No cal dir que durant tota la primera part podrem seguir practicant els canvis de dit sobre un mateix botó, tal com hem proposat en el tema anterior. En el  compàs 26, tornem a trobar el baix i l’acord de G oberts, amb el fa natural a la segona veu, que dóna un caràcter més definit a l’acord G7, dominant del C que trobem en el següent compàs

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

 

La cobla-orquestra New York Jazz de Tortellà, en la qual interpretava tenora, violí i saxo en Josep Vinyet i Estebanell (1920-2015), qui després seria creador el 1982 i durant 30 anys director del Festival de Música de la Vila de Llívia.

[Foto gentilesa d'en Jordi Molina]

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter
arxius adjunts
Download this file (14.MTortella.pdf)14.MTortella.pdf135 Kb