Més de 90 acordionistes, dissabte a Massanés

Massanés, a Saldes, aplegarà un any més una bona colla d’acordionistes en la trobada d’acordionistes d’arrel tradicional. Es farà aquest dissabte, 10 de juliol, i la previsió de l’organització és reunir més de 90 acordionistes i violinistes procedents de diferents punts de Catalunya i la Catalunya nord, el País Basc i Portugal. Les activitats començaran demà divendres a la nit, però la trobada pròpiament dita serà dissabte a la nit. Segons Ramona Guitó, de l’organització de la festa, poder gaudir de la música al costat del Pedraforca és “tot un luxe”.

Divendres a partir de 2/4 d’11 de la nit hi haurà un ball tradicional amb els grups Harmonikando (Catalunya), Erdizka Lauetan (País Basc) i Revelhet (Occitània). Si no se sap ballar, no hi haurà problema perquè s’explicarà com va cada un dels diferents balls.

Dissabte, durant tot el dia hi haurà fira d’artesania i luthiers, a la plaça i a l’església; a 2/4 d’11 es farà la primera projecció d’un audiovisual amb imatges antigues de Massanés (a l’Església), i a les 11 començarà el taller d’iniciació en l’acordió diatònic i al pandero basc. A la tarda, a 2/4 de 5 arrencarà la trobada de puntaires i a les 5 hi haurà ball tradicional amb els tres grups convidats. A les 7, el berguedà Josep Vancell oferirà un concert amb cançons d’ara i abans i després es tornarà a projectar l’audiovisual.

I a les 10 de la nit, l’acte estrella, la catorzena trobada d’acordionistes. En total 22 actuacions, en què hi sonaran flabiols, tamborins, violins, violes de roda, sacs de gemecs i, com no, el rei de la festa, l’acordió. A més dels grups catalans i bascos, també hi seran els portuguesos Alto Minho i els catalans de La Vallesana.

S’espera la participació de més de 700 persones, en la que s’ha convertit en una de les manifestacions culturals més importants de l’alt Berguedà. El preu per acudir a la trobada d’acordionistes de dissabte a la nit és de 5 euros. La resta d’actes són gratuïts. S’instal·larà un carpa perquè si plogués no s'hagués de suspendre cap acte.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter